Mogavero Architects

Sacramento Natural Foods Co-Op

For this exciting project we designed improvements to an existing vacant 16,000 square foot building to accommodate a grocery store and food court restaurant area.

Skylights are used throughout both store and restaurant areas to provide natural daylighting.

The food court is designed for several small restaurant tenants and a florist. Both spaces have indoor and outdoor seating and a small stage. The grocery store can be closed off from the food court so that food service can continue in the food court past normal business hours. In addition, there are spaces for stocking, food prep, offices and restrooms.
The two areas are quite distinct, yet unified by the use of a floor grid pattern which begins at the entry. The scale of the grid changes upon entering the restaurant eating area to a smaller pattern which helps to personalize this space. The pattern also changes toward the rear of the grocery store as it passes into the specialty foods area. Skylights are used throughout both store and restaurant areas to provide natural daylighting. A system of ceiling banners was designed to provide signage and create a light and airy atmosphere.